Engin Geçtan sözleri ve alıntıları

Engin Geçtan  sözleri ve alıntıları 
Engin Geçtan  sözleri ve alıntıları

Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan insan bilge olamaz.

"Kendisine ayrılan zamanın sınırlı olduğunun ve bir gün yaşamının sona ereceğinin bilincinde olmak, insanı anlamlı yaşayıp yaşamadığı konusunda kaygılandırır."

"Yapamam ki!" gerekçesiyle gerçekleştirmekten kaçındığımız davranışların çoğu aslında yapmak istediklerimizdir. Yapmak istemediklerimiz zaten aklımıza gelmez.

"Fırtına çıktığında onun yönünü değiştirmek için savaşmaya kalkacağım yerde, fırtınanın beni götürdüğü yerde savaşmış olmalıydım."

Nokta atış!Geçmiş kuşakların ustası gönlünü vererek yarattığı üründen ötürü gurur duyar, sanatını yakın ilişki içinde bulunduğu çırağına en az birkaç yıllık bir sürede öğretir, bireyleşmiş olmaktan ötürü kendine saygı duyardı.Günümüz çalışanıysa, sistemi oluşturan mozayiğin yalnızca çok küçük bir parçası.Üstelik çoğu kez sistemin bütünden ya da sistem içerisindeki yerinden de haberdar değil.Bireyin sistem içerisindeki yerini hiçe indirgeyen böylesi bir dünyanın insanda yarattığı kopukluk bazen davranış bozukluklarına neden olmaktadır.Aslında çağdaş toplumların ruh sağlığı sorunu da budur!

Bir insana değer vermek, onun gerçeklerini anlamaya çalışmak ve onu olduğu gibi benimseyebilmektir. Ama birçok kişi diğer insanlara değer verdiği sanısıyla aslında kendi özsever ihtiyaçlarına doyum sağlar.

"Sorumluluğunu üstlenen kişi özgürdür. Özgür insan daha az korkar, onun için sevebilir!"

"Kendinize yabancılaşmanız başladığında dünyaya yabancılaşmanız sona erer."

-1968 Fransız Öğrenci Hareketleri Sırasında Bir Duvar Yazısı-.

"Ölüm, yaşanmış bir hayatın başına konan bir tacdır."

kendisine değer vermeyen insan başkalarının duygusal ihtiyaçlarını da algılayamaz.

Yaşantılarımıza dikkatle bakıldığında, pek çok şeyi, saati ayarlamış olduğumuz zamanda değil de "eşref saati" geldiğinde gerçekleştirebildiğimizi görebiliriz.

"Düşmanca eğilimleri ya da kızgınlık gibi duyguları yönetebilmek, öğrenilmesi kolay olmayan bir sanattır."

“Ne var ki, birçok insan kendini tanımak için çaba göstermeksizin yaşamına anlam katabilmeyi umar ve beklediklerini bulabilmek için bir mucizenin gerçekleşmesini bekler. Oysa insan, gerçeklerini tanıyabildiği oranda kendisiyle uzlaşır ve çevresine karşı da daha hoşgörülü olur.”

Günümüz insanı her şeyin fiyatını biliyor, ama hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.

“Gerçek anlamda sevgi, diğer insanları da kendimiz kadar sevebilmeyi içerir, kendimizden çok ya da kendi yerimize değil.”



Engin Geçtan sözleri ve alıntıları facebook, twitter, pinterest yada instagram gibi popüler sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak ruh halinizi ve düşüncelerinizi etkili bir şekilde yansıtabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski